Pestävät allassuodattimet erinomaisella hiekkasuodatinteknologialla.

Tai helppoon ja huolettomaan käyttöön suodattimet, joita ei tarvitse ylläpitää.

Markkinoiden kilpailukykyisimmät hinnat. Ilmainen toimitus, takuu ja nopealla toimituksella. 

Oman allassuodattimesi löydät helposti valikoimastamme. Tarvitset vain nykyisen/entisen suodattimesi ja jotain millä mitata

  1. Tarvitset siis pois vaihdettavan suodattimen ja viivottimen (tai vastaavan millä mitata)
  2. Vertaile suodattimesi kierrepohjan halkaisijaa, suodattimesi pituutta ja suodattimen halkaisijaa alta löytyvästä listasta.

Klikkaa kierrepohjaa joka sopii allassuodattimesi mittoihin.

Löytäessäsi oikean kokoisen kierrepohjan ja kun suodattimen koko vastaa säiliön kokoa, sopii se täydellsesti.

Kun kierrepohja on oikean kokoinen ja suodatin sopii säiliöön, toimii suodatus täydellisesti.

Mittaa kierteen halkaisija ja valitse lähin mitta (1-2mm heitto ei vaikuta toimivuuteen).

Kun kierrepohja on oikean kokoinen ja suodatin sopii säiliöön, toimii suodatus täydellisesti.

Kierteinen – valitse oikea halkaisija.

Kun kierrepohja on oikean kokoinen ja suodatin sopii säiliöön, toimii suodatus täydellisesti.

Avoin – valitse oikea halkaisija.

 

Suodattimet poistavat saastuttavia hiukkasia vedestä mekaanisesti. 

Suodattimia on kahta erilaisia: pestäviä lamellisuodattimia ja puhdistusvapaita suodattimia. Toiminnaltaan ne vastaavat lähes toisiaan. Suodattimet poistavat vedestä “ei toivottuja” hiukkasia. Esim. iho, meikki, hiukset, karvat ja siitepöly heikentävät veden laatua. Suodatin poistavat tämän tyyppiset epäpuhtaudet kun taas kloori sekä muut desinfiointi aineet poistavat bakteeriset epäpuhtaudet. 

Suodatuksen tehokkuutta mitataan mikrometreissä (mm). 1 mikrometri, µ, on miljoonasosa metristä. Puhdistusvapaat suodattimet ovat tehokkaampia poistamaan pienhiukkasia vedestä ja suodattavat 1-5 mikrometrin kokoisiin hiukkasiin asti. Uusi, uudelleenpestävä, lamellisuodatin kykenee suodattamaan yli 20 mikrometrin kokoisia hiukkasia vedestä.

HUOM. Poista aina suodatin kun puhdistat putkiston. 

Perinteinen patruunasuodatin ammeille ja altaille on tyypillisesti laskostettu, poimutettu ja taitettu lamellisuodatin joka asennetaan suodatinsäiliöön. Tämän tyyppistä suodatinta käytetään poistamaan orgaanisia saasteita vedestä. Yleinen suodatinmerkki on Pleatco. “Pleated” englanniksi tarkoittaakin juuri laskostettua. Polyesteristä valmistetut uudelleenpestävät lamellisuodattimet tosiaan poistavat aina 20 mikrometrin kokoisia hiukkasia vedestä kun taas hiekkasuodattimet kykenevät poistamaan yli 40 mikrometrin kokoisia hiukkasia.

Puhdista ja huuhtele suodattimesi vähintään 14 päivän välein

Käytä suodattimille tarkoitettua puhdistusainetta. Niiden perimmäinen tarkoitus on irroittaa rasvaa ja muita epäpuhtauksia vahingoittamatta suodattimen rakennetta ja ilman vaahtoamista. Huuhtele ensin suodatin perusteellisesti. Upota sitten suodatin kuumaan veteen, johon on lisätty pakkausselosteen mukaisesti suodatinpesuainetta. Esim. ämpäri käy hyvin astiana. Anna suodattimen olla vähintään 12 tuntia. Huuhtele sen jälkeen suodatin liasta ja suodatinpesuaineesta puhtaaksi.

Suosittelemme että käytät kahden suodatinsetin taktiikkaa helppoon ja tehokkaaseen käyttöön.

Suodatin tulee vaihtaa vähintään kerran vuodessa säilytääkseen suodatintehokkuuden. Huolimattomasti puhdistettu suodatin voi heikentää sekä puhdistusjärjestelmän, altaan laatua sekä veden laatua. Voit myös vaihtaa suodatinta useammin kuin kerran vuodessa. Mitä useammin käytät allasta, sitä kovemmalle rasitukselle suodatimesi joutuu. Vaihtamalla useammin suodatinta, pidennät suodatinjärjestelmän käyttöikää ja saat aina puhtaampaa vettä.

Puhdistusvapaat suodattimet koostuvat monesta polypropeeni kerroksesta. 

Suodattmet ovat tehty kehrätystä muovista, huokoisesta polypropeenista. Samaa muovia käytetään virvoitusjuomapullojen tekoon. Kylpyvesi suodatetaan aina sen kulkiessa suodattimen läpi. Joka kerta suodatin kerää pienempiä hiukkasia. Nämä suodattimet eivät ole uutuuksia ja niitä onkin alunperin myyty USA:ssa, Kanadassa ja Euroopassa Arcticin ja Astralin toimesta. Myös Sundance Spa on myynyt niitä lisäosina.

Me olemme tuottaneet uudenlaisia kierrepohjia, jotta voimme toimittaa suodattimia mahdollisimman monelle eri merkille. Olemme myyneet viime vuosina todella monta tämän tyyppisiä suodatinmalleja ja tyytyväisyys on huokunut asiakkaistamme. Todisteena siitä, moni ostaakin saman suodattimen kun tarvitsevat uuden.

Mitä useammin käytät allasta, sitä useammin tulee sinun vaihtaa suodatinta. Kun altaan käyttöaste säilyy “normaalina”, suosittelemme vaihtamaan suodatinta joka kolmas kuukausi. Jos käytät kahta suodatinta samanaikaisesti voi suodatinvaihdon suorittaa kuuden kuukauden välein jne.

Älä käytä hiutaloitumiseen (flokkulaatioon) tarkoitettja aineita. Esim. Bright&Clear ja Gentle Clarifier. Näiden aineiden tarkoitus on “orgaanisen aineen kerääntyminen hiutaleiksi jäteveden puhdistusprossessin aikana (lähde)”. Suodatin suorittaa jo tämän prosessin poistessa sameaa vettä tuottavia hiukkasia ja nämä aineet rasittavat turhaan suodattimen kestokykyä. 

Älä koskaan puhdista suodatinta painepesurilla.

Älä käytä öljypohjaisia tuoksuja kylpyvedessä. Ne tukkivat helposti suodattimet suodatinmallista riippumatta.

Suosittelemme myös käyttämään entistä suodatinta vuorokauden ajan vedenvaihdon ja putkistojärjestelmän yhteydessä. Uudessa vedessä on pääsääntöisesti pieniä hiukkasia ja putkistoista saattaa irrota likaa. Näiden epäpuhtauksien poistaminen poisvaihdettavalla suodattimella on hyvä tapa pidentää uuden suodattimen käyttöikää.

 

Löydä sinulle sopiva suodatin klikkaamalla merkkiäsi