Monia hintalaatusuhteeltaan erinomaisia uima-allaskemikaaleja

Tunnetuilta valmistajilta kuten Delphin ja SpaCare.

Meiltä ostamalla et maksa toimitusmaksuja tai käsittelymaksuja 

Vähimmäistilaus 375 kr. Nopea toimitus.

 

  Ihannearvo Säätely
pH-arvo 7,0 – 7,4 pH Plus,  pH Minus
Emäksisyysarvo 80 – 120 mg/l (ppm) Alkalinity Up, Alka Down
Kovuus 150 – 250 mg/l (ppm) Hardness Up
Kloori 1,0 – 3,0 mg/l (ppm) Kloori
Aktiivihappiarvo 5,0 – 8,0 mg/l (2 tuntia annostelun jälkeen) Shokkiklooraus
Bromi 2,0 – 3,0 mg/l (ppm) Bromi

Miksi kloori tai bromi on paras ratkaisu uima-altaasi ylläpitoon?

Kloori:

Kloori on tehokkain ja halvin tapa pitää veden altaassa puhtaana. Kloori on ainut aine, joka desinfioi ja hapettaa vettä. Siksi suosittelemme kloorituotteita. Siten varmistat että bakteerit tuhoutuvat ja voit nauttia altaan käytöstä parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli kuitenkin koet kloorin hajun epämiellyttävänä, suosittelemme SpaCare SunWac 9 tai 12 tabletteja. Yleisin tapa käyttää klooritabletteja on joko ennen allaskäyntiä tai sen jälkeen. Altaan voi myös shokkikloorata allaskäynnin jälkeen, riippuen miten paljon allasta käytetään. Tämä tehdään 2-3 viikon välein. Shokkiklooraus poistaa kloramiineja (käytettyä klooria) sekä muita epäpuhtauksia. Suosittelemme myös ajoittain vaihtamaan osan vedestä ja täyttämällä “laimennusvedellä”.

Bromi:

Bromia voidaan käyttää mikäli klooriallergia estää altaan käyttämistä. Se on erittäin tehokas puhdistustapa muihin kloorittomiin puhdistustapoihin verrattuna. Bromin käytön etuna voi myös mainita että se desinfioi pH-arvosta riippumatta. 

*Perusdesinfioinnin lisäksi tulee myös tehdä ns. shokkikäsittely joka toinen viikko käyttämällä joko Spa Shockia, Spa Kloria. Tehokkaimman lopputuloksen saa käyttämällä Delphin Oxi Boosteria. Delphin Oxi Booster sisältää sekä klooria että happea.

 

Perusneuvoja:

  • Kun olet täyttänyt altaan uudella vedellä, aloita mittaamalla pH-arvo. Tavoitteellinen arvo tulisi olla 7,0-7,4. 
  • Käytä klooria desinfiointiaineena altaassasi. Helpointa, halvinta ja tehokkainta. Mikäli klooriallergia estää kloorin käytön, käytä bromia.
  • Älä aliannosta. Älä pelkää klooria, vaan bakteereja. Annostele aina pakkausselosteen mukaisesti.
  • Muista käydä suihkussa ennen altaaseen menoa ja huuhdo saippuajäänteet keholta ja uimapuvuista/housuista.
  • Suosittelemme käyttämään puhdistusvapaita allassuodattimia. Ne tekevät vedestäsi puhtaampaa ja helpottaa altaan ylläpitoa.
  • Vaihda altaan vedet 3-4 kertaa/vuosi. Puhdista samalla putkisto “pipe cleanerillä”
  • Vesivaihdon yhteydessä on myös sopiva tilaisuus puhdistaa allaskansi sekä käsitellä vinyyli säätä ja UV-säteilyä vastaan.

Yleistä tietoa:

pH-arvon tasapaino:

Mikäli veden pH-arvo kohoaa liian korkealle, klooridesinfioinnin tehokkuus kärsii. Se aiheuttaa myös ihoärsytystä, kalkkeumia ja veden sameutumista. Vastaavasti jos veden pH-arvo laskee liian alhaiseksi, altaan laitteisto ja varustus kärsii turhaan. Veden alhainen pH-arvo ärsyttää silmiä ja limakalvoja.

Kloori:

Tehokkain ja halvin. Klooria käytetään yleisesti ennen ja jälkeen altaan käyttöä. Vaihtoehtona voi käyttää myös shokkiklooraamista 2-3 viikon välein, riippuen kuinka paljon allasta käytetään. Shokkiklooraaminen poistaa jo käytettyä klooria (kloramiineja) ja muita epäpuhtauksia. Suosittelemme myös aika ajoin “laimentamaan” altaan vettä.

Bromi:

Käytetään pääasiassa silloin, kun klooriallergia estää altaan käyttämistä. Bromi on hieman kalliimpaa kuin kloori mutta erittäin tehokasta muihin kloorittomiin kemikaaleihin verrattuna. Bromin etuna voidaan mainita desinfioinnin teho, pH-arvosta riippumatta.

Älä koskaan sekoita eri kemikaaleja vähään veteen. Ei tosin syytä hätään mikäli kemikaalit sekoitetaan altaaseen, jossa on vähintään pari kuutiota vettä. Kemikaaleja jauhe- tai raemuodossa voidaan huoletta sekoittaa ämpärilliseen kuumaan veteen ennen sen kaatamista allasveteen.

Suihkuttele huolella. Mikäli jätät suihkun väliin ennen altaaseen menoa, saatat lisätä lian ja bakteerien määrää vedessä peräti 200-kertaisesti. Silloin klooria kuluu enemmän ja suodattimien tukkiutumisriski kasvaa huomattavasti. Myös saippuan ja tensidien (pinta-aktiivisten aineiden) pois huuhtominen on tärkeää. Se voi johtaa vaahtoamiseen ja sen poistaminen voi olla työlästä.

Allassuodattimet, joita ei tarvitse puhdistaa, ovat ylivoimaisesti käyttäjäystävällisin ja helpoin tapa huolehtia altaasi raikkaudesta. Tuskin kukaan haluaa kesken talven pestä allassuodattimia. Nämä suodattimet mahdollistavat myös tuloksellisesti kirkkaimman veden niiden poistaessa myös pienimmät hiukkaset vedestä. Sinun ei myöskään tarvitse ostaa ylimääräisiä, itse suodattimn puhdistukseen tarkoitettuja kemikaaleja. Suodattimien käyttöikä on noin 3 kuukautta ja mikäli käytät samanaikaisesti kahta suodatinta, käyttöikä nousee noin puoleen vuoteen. Vuositasolla tämä tarkoittaa vain neljän suodattimen kokonaismäärää. Lisäksi kannattaa hyödyntää tarjoustamme ostamalla koko vuoden suodattimet kerralla. Kun ostat 4 suodatinta, maksat vain kolmesta. HUOM. – älä käytä öljypohjaisia vesituoksuja tai aggregatti (kiviaines) aineita altaassasi. Ne kerääntyvät suodattimeen ja tukkivat sen. Vettä kirkastavia aineita ei tarvitse, sillä suodattimet poistavat yli 1-5 mm kokoiset hiukkaset. Perinteiset pestävät suodattimet taas suodattavat ainoastaan yli 20 mm kokoiset hiukkaset vedestä.

Säännöllinen veden vaihtaminen. Vedenvaihto tulisi suorittaa 3-4 vuodessa ja samalla puhdistaa putkistot. Aloita irroittamalla suodatin. Annostele pakkausselosteen mukainen määrä “Pipe Cleaneriä” nykyiseen veteen. Laita suuttimet päälle noin kymmeneksi minuutiksi ennen vanhan veden poistamista. Ylimääräisen lian saat pois huuhtelemalla suuttimet vesiletkulla. Sen jälkeen ammeen sisustan kannattaa pestä siihen soveltuvilla aineilla. Lisää sitten uusi vesi, säädä pH-arvo ihannetasolle (7,0-7,4) ja käytä lopuksi shokkiklooria. Näin pääset helposti nauttimaan uudesta, hygienisestä vedestä altaassasi.

Vinkki 1: Jos ajattelit vaihtaa suodattimen vedenvaihdon yhteydessä, suosittelemme huuhtaisemaan vanhan tai vanhat suodattimet ja käyttämään sitä ensimmäisen vuorokauden aikana. Siten vältät putkiston loputkin jäänteet ja mikrobien joutumista uuteen suodattimeen.

Vinkki 2: Samalla kannattaa puhdistaa kannen vinyyli osa. Mutta muista huuhdella huolellisesti pois mahdolliset pesuaine jäänteet jotta ne eivät päädy altaaseen. Muuten saatat saada vähän liiankin rajun vaahtokylvyn. Suihkuta vinyylin päälle Vinyylisuoja 303:a vinyylin eliniän pidentämiseksi.

Vieraile toimittajiemme ruotsin kielisillä sivuilla:

SpaCare

Delphin